Skořicoví šneci z Kolumbie - Dalia Gold edition

Kód: 56/502 56/504 56/506 56/501 56/503 56/505 Zvolte variantu
409 Kč 788 Kč 1 547 Kč 409 Kč 788 Kč 1 547 Kč od 409 Kč 365 Kč bez DPH 704 Kč bez DPH 1 381 Kč bez DPH 365 Kč bez DPH 704 Kč bez DPH 1 381 Kč bez DPH od 365 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Možnosti doručení

Prodej byl ukončen 

Díky experimentálnímu zpracování v chuti i vůni ucítíte skořici a koření. Je to téměř jako když pijete tekuté skořicové šneky. Během fermentace totiž byla ke kávě přidána skořice a další koření. Pokud chcete vyzkoušet něco úplně jiného, tak této kávě dejte šanci, rozhodně vás nezklame! Jde o druhou kávu z Dalia Gold edition, kam řadíme pouze top kávy, které jsou naprosto unikátní svou chutí.

Detailní informace

4 roky na trhu
Pražíme pro vás
už čtyři roky skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: Finca El Placer
Oblast: El Eje Cafetero, Quindio
Odrůda: Caturra
Nadm. výška: 1500 – 1744 m. n. m.
 

O FARMĚ A PROCESECH

Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace. Farma El Placer znamená „Potěšení“, což je trefný název Sebastiánových káv a jeho experimentálních způsobů zpracování. Nachází se v oblasti Quindío ve výšce 1500 – 1744 m.n.m.

Zpracování kávy

Ruční výběr – Ze stromu se ručně sbírají pouze zralé třešně. Výběr pokračuje ponořením celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích zrn (flotes). Tím zaručuje, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Nakonec kávové třešně ještě ručně třídí, aby se zaručilo nejlepší selekce kávy. Na začátku každého procesu se třešně uzavřou do 200litrových plastových nádob naplněných CO2 (oxid uhličitý). Dochází tedy ke karbonické maceraci třešní. Fáze zpracování honey metody může trvat několik hodin. Skládá se z dvojité fermentace . V první jsou třešně částečně rozmělněny, přičemž zůstává šťavnatá dužina. Následuje karbonická macerace v plastových tancích. Poté se káva částečně promyje a znovu se karbonicky maceruje s přidáním skořice a koření v případě tohoto lotu. V průběhu fermentace se pečlivě sleduje hladina pH a teplota. Nakonec se káva suší na Afrických postelích (tzv. Marquesinas). Proces sušení trvá až 30 dní nebo dokud nedosáhne požadované vlhkosti a to mezi 10 % a 12 %.

Rozdíl mezi aromatizovanou a infuzovanou kávou

Na trhu najdete hromadu káv, které jsou aromatizované, například s chutí amaretta, čokolády, skořice a tak dále. To je způsob, kdy se na už upražená, a hlavně méně kvalitní, zrna nastříká těsně po pražení nějaké aroma, které dodá kávě určité dodatečné aroma. Hned po pražení totiž káva do sebe velmi snadno absorbuje další chutě a vůně. Tato káva ovšem přichází s daní toho, že vám může způsobit primárně na mlýnku problémy. Díky přidaným aromatům a hlavně cukrům vám časem může kameny zalepit a přestanou tak dobře mlet. Plus se takové nánosy hodně obtížně odstraňují. Pak tu na druhé straně máme kávy infuzované, což je případ i této kávy. Infuzované kávy se ochucují totiž už v zeleném neupraženém stavu během fermentace, kdy se v zásadě ke kávě přidá něco dalšího a zelená káva do sebe opět natáhne tato aromata a chutě. Jde o šetrnější a kvalitnější způsob, protože nejsou přidávány žádné umělé cukry a hlavně zrno tato aromata do sebe natáhne ještě lépe. Jsou totiž v kontaktu s tímto dodatečným aroma po dobu několika hodin až dní, narozdíl od pouhého nastříkání v případě aromatizovaných káv.

Předchozí kávy z Dalia gold edition

Prozatím jen jedna a to KOLUMBIE Maracuyá - Dalia Gold edition, která vynikala chutí po marakuji, protože s ní byla fermentována.

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Kolumbie
? Pražení: Střední (espresso), Světlé (filtr)
Zpracování: honey s dvojitou anaerobní fermentací
Chuťový profil: Hořká čokoláda, Pomeranč, Skořicoví šneci, Jablkový koláč
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DP Avatar autora | 7.9.2023
Vynikajici kava - vyvazeny balance chuti skorice a citrusu. Skvely eshop! Doporucuji
5
HP Avatar autora | 25.8.2023
Tohle je pro mě fajn objev! Nejde o nic sladkého jako cukroví.. prostě spíš takový podtón, který dá kávě příjemný kořeněný říz. Dělám si ji navíc teď v létě na ledu a je to super osvěžující kafe plné chuti :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: