Publikováno Napsat komentář

Vliv tvaru sklenice na chuť kávy

Skleničky na kávu

Je zajímavé, jak tvar sklenice nebo hrnku ovlivní chuť. Funguje to u rumu, vína, šampaňského, stejně tak je to i u kávy jak jsme zjistili. Filtr z V60 jsme doma vždy pili z cappuccino hrníčku, někdy to bylo lepší, někdy horší, často jsem to přičítal na vrub přípravě víc než čemukoliv jinému.

No nicméně zjistili jsme, že když se nalije kávička do obyčejné úzké skleničky jako je na obrázku, tak kafe chutná daleko líp, výrazněji, šťavnatěji! Zřejmě je to díky tomu, že úzké hrdlo umožní sklouznutí kávy hezky dozadu na jazyk, kde je nejvíc chuťových buněk. Je to stejné jako u cuppingu, kdy člověk musí srknout kávu tak, aby skončila hezky vzadu na jazyku. Máte podobnou zkušenost?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *