E-SHOP

  • ARABICA

    ARABICA (10)

  • SMĚSI

    SMĚSI (2)

  • DOPLŇKY

    DOPLŇKY (4)

  • BRAZÍLIE

    Brasil Cerrado Doce Diamantina, sweet taste Atlantica

    Profil: čokoláda, oříšky, jemná
    Zpracování: natural

    Jedna z nejlepších brazilských káv... Plné, sametové tělo chutnající po čokoládě, s lehkými dozvuky oříšků. Vyvážená, s velmi mírnou aciditou. Sladkost v každém doušku, která vydrží dlouho i na jazyku.
    Vhodná na espresso, French press, či moka konvičku.

         
    Výběr možností
  • DALIA ESPRESSO

    Směs Brazílie, Etiopie, Indie
    (90% arabica, 10% robusta)

    Profil: květiny, čokoláda, borůvky

    Kávu jsme namíchali speciálně pro espresso přístroje. Po prvním doušku nejdříve ucítíte svěží ovocno-květinovou chuť, která rychle mizí a střída ji velice silné, hořko-čokoládové tělo, jehož chuť přetrvává velmi dlouho.
    Vhodné na espresso, ale díky své výraznosti se těší oblibě i na French press či turka.

         
    Výběr možností
  • DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

    Dominican Republic Barahona AA Paraiso

    Profil: smetana, oříšky, koření, sladkost
    Zpracování: washed (promyté)

    Paraiso v překladu znamená ráj... obklopena Karibským mořem, sluncem a horami, si zde roste tato výtečná káva plné chuti. Nasládlá vůně značí i sladkou chuť. Káva téměř bez acidity, s tóny oříšků, kousku sladkého ovoce a špetky koření. Na jazyku Vám zůstane příjemně dlouho.
    Vhodná pro espresso i alternativy, určitě zaujme milovníky brazilské kávy.

    Výběr možností
  • ETIOPIE

    Ethiopia Yirgacheffe

    Profil: květiny, borůvky, koření
    Zpracování: washed (promyté)

    Patří mezi nejvyhledávanější na světě. Začnete s kořeněnou květinovou vůní, ochutnáte sametové tělo a na jazyku ucítíte pro Etiopii typickou ovocnou kyselost střední intenzity. Výrazná, specifická káva, kterou si zamilujete, nebo se k ní postupem času propijete. Ale určitě doporučujeme vyzkoušet.
    Vhodné pro espresso, French press, i filtr.

     
    Výběr možností
  • French press 350 ml, červený

    239 Kč

    Krásný, červený French press Berlinger Haus o objemu 350 ml, ideální pro 1-2 šálky kávy.
    Skleněná část vhodná i do myčky.

    A jak na správnou přípravu kávy ve French pressu?
    1. Vsypejte potřebné množství hruběji namleté kávy na dno skleněné nádoby (obvyklé množství pro jednu kávu je cca 15 g, takže pokud chcete tento French press doplna, pak dejte 30 g).
    2. Zalijte horkou vodou o teplotě 92-93°C (nemáte-li teploměr, nechejte vodu vařit a po vypnutí odstát 30-40s).
    3. Přikryjte víčkem (píst je vytažený nahoře) a nechejte louhovat 3-4 minuty, ne více.
    4. Víčko odkryjte, lžičkou jemně promíchejte, aby se rozmíchala krusta, opět zavřete a pomalu stlačujte píst s filtrem až dolů (opatrně, aby vám káva nevystříkla).
    5. Ihned přelijte do nahřátých hrnečků a vychutnejte si svou dobrou kávu :-).

    Přidat do košíku
  • French press 350 ml, nerez

    239 Kč

    Nerezový French press o objemu 350 ml, ideální pro 1-2 šálky kávy.
    Skleněná část vhodná i do myčky.

    A jak na správnou přípravu kávy ve French pressu?
    1. Vsypejte potřebné množství hruběji namleté kávy na dno skleněné nádoby (obvyklé množství pro jednu kávu je cca 15 g, takže pokud chcete tento French press doplna, pak dejte 30 g).
    2. Zalijte horkou vodou o teplotě 92-93°C (nemáte-li teploměr, nechejte vodu vařit a po vypnutí odstát 30-40s).
    3. Přikryjte víčkem (píst je vytažený nahoře) a nechejte louhovat 3-4 minuty, ne více.
    4. Víčko odkryjte, lžičkou jemně promíchejte, aby se rozmíchala krusta, opět zavřete a pomalu stlačujte píst s filtrem až dolů (opatrně, aby vám káva nevystříkla).
    5. Ihned přelijte do nahřátých hrnečků a vychutnejte si svou dobrou kávu :-).

    Přidat do košíku
  • French press 600 ml, nerez

    279 Kč

    Nerezový French press o objemu 600 ml, ideální pro 3-4 šálky kávy.
    Skleněná část vhodná i do myčky.

    A jak na správnou přípravu kávy ve French pressu?
    1. Vsypejte potřebné množství hruběji namleté kávy na dno skleněné nádoby (obvyklé množství pro jednu kávu je cca 15 g, takže pokud chcete tento French press doplna, pak dejte 60 g).
    2. Zalijte horkou vodou o teplotě 92-93°C (nemáte-li teploměr, nechejte vodu vařit a po vypnutí odstát 30-40s).
    3. Přikryjte víčkem (píst je vytažený nahoře) a nechejte louhovat 3-4 minuty, ne více.
    4. Víčko odkryjte, lžičkou jemně promíchejte, aby se rozmíchala krusta, opět zavřete a pomalu stlačujte píst s filtrem až dolů (opatrně, aby vám káva nevystříkla).
    5. Ihned přelijte do nahřátých hrnečků a vychutnejte si svou dobrou kávu :-).

    Přidat do košíku
  • HONDURAS

    Honduras SHG Genuine Marcala, ep

    Profil: citrusy, oříšky, koření
    Zpracování: washed (promyté)

    Pěstování ve výškách nad 1400 m n.m. a místní klima zajišťují této kávě pomalejší zrání, díky čemuž je chuťově zajímavější a intenzivnější. Ovocná chuť citrusů ve středním, sametovém těle, obohaceném o lehce kořeněnou chuť, s mírně hořkou dochutí. Výrazná, krásně vyvážená káva.
    Vhodná pro espresso i alternativy.

         
    Výběr možností
  • JIHOAMERICKÁ

    Směs Brazílie a Kolumbie
    100% arabica

    Profil: hořká čokoláda, oříšky, grep

    Skvělá káva pro všechny přípravy. Plné tělo chutnající po hořké čokoládě a oříšcích, se silnou dochutí hořkého grepu, oživeno jen mírnou ovocnou kyselinkou.
    Skvělá jako espresso, i s mlékem. Chutná také na French press i moka konvičku.

         
    Výběr možností
  • KOLUMBIE

    Colombia Supremo Medelin, ep

    Profil: grep, červený pomeranč, oříšky, čokoláda
    Zpracování: washed (promyté)

    Káva s lehkou ovocnou kyselinkou chutnajícím po grepech a hořkých pomerančích, přecházející do oříšků a čokolády. Sametová, vyvážená. Označení Supremo zaručuje větší zrna a tudíž i intenzivnější chuť. Pro svoje kvality ji používáme i v jedné z našich směsí.
    Samotná je výborná na espresso i jakékoliv alternativy.

    Výběr možností
  • KOLUMBIE Supremo Risaralda

     

    Profil: jahody, jablko, med Farma: Buenavista Oblast: Risaralda Odrůda: Cattura Nadm. výška: 1710 - 1730 m n. m. Zpracování: mokré Cupping score: 85,5

    Tato výběrová káva je požitkem od samého otevření sáčku. Voní sladce po medu a jahodách. Po ursknutí ucítíte střední, krásně ovocnou kyselinku, měnící se v lehkou chuť jablek a jahod. A na závěr Vám na jazyku dlouho přetrvá medově sladká chuť kávy. Vhodná pro jakoukoliv přípravu, na filtr vyniknou více ovocné tóny, na espresso ustupují lehce do pozadí.

     
    Výběr možností
  • PERU

    Peru SHB, Fairtrade Organic

    Profil: ořechy, koření, hořká čokoláda
    Zpracování: natural

    Lehká ovocná kyselinka oživuje chuť čokolády a ořechů v plném, lehce kořeněném hladkém těle. Vyvážená, výrazná a silná chuť, od prvního doušku až po ten poslední.
    Díky tomu je vhodná pro espresso, French press, moka konvičku.

       
    Výběr možností
  • Ruční mlýnek na kávu

    299 Kč

    Malý ruční mlýnek na kávu, ideální pro 1-2 porce (objemově až pro 4 kávy). Keramické mlecí kameny, jednoduché nastavení hrubosti mletí. Skvělý na domácí přípravu French pressu, filtru, ale i turka. Určitě využijete i na cestách.

    Přidat do košíku
  • SALVADOR

    El Salvador Finca La Majada, SHG, ep

    Profil: hořká čokoláda, oříšky, vyvážená
    Zpracování: washed (promyté)

    Další skvost střední Ameriky. Vyvážená a komplexní káva v lahodném, středním těle s náznaky čokolády a oříšků. S lehkou, ostřejší aciditou, která ale brzy mizí a mění se v hořkou, až mírně nasládlou dochuť.
    Skvělá na espresso, ale i French press, Aeropress..

       
    Výběr možností
  • ZAMBIE

    Zambia AAA Plus

    Profil: limeta, citron, grep
    Zpracování: washed (promyté)

    Intenzivní ovocné aroma, střední citrusová acidita, která rychle pomine a promění se v plnou chuť kávy s grepovou hořkostí, jež Vám dlouho vydrží na jazyku.
    Skvělá káva vhodná pro filtr, French press/turka, pro odvážnější výborná též na espresso.

    Výběr možností